Tips voor het gebruik van pepermuntolie

Pepermuntolie is een veelzijdig product en kan dan ook gebruikt worden voor verschillende doeleinden. In de onderstaande tips vind je meer informatie over het veelzijdige gebruik van pepermuntolie naast de hiervoor genoemde toepassingen.

Pepermuntolie helpt om af te slanken

Uit meer dan 100 studies is gebleken dat het inademen van de geur van pepermuntolie direct het verzadigingscentrum in de hersenen beïnvloedt. Dit zorgt voor een voldaan gevoel na het eten van een maaltijd en vermindert de neiging om te snoepen. De geur heeft dus ook een psychologische kracht.

Pepermuntolie helpt om te stoppen met roken

Net als bij afvallen kan de geur en smaak van pepermuntolie zorgen voor een trigger die het verlangen om te roken verdringt. Daarnaast heeft het een gunstig effect op de negatieve verschijnselen die bij het stoppen met roken optreden.

Pepermuntolie helpt tegen hoofdpijn

Door een druppel pepermuntolie te masseren op de plek waar de hoofdpijn is ontstaan zoals bijvoorbeeld het voorhoofd, in de nek of op de slapen, kan hoofdpijn worden verlicht. Dit werkt soms zelfs sneller dan pijnstillers en is geheel natuurlijk.

Pepermuntolie jaagt muggen weg

Last van muggen? Wanneer je voordat je gaat slapen twee tot drie druppels pepermuntolie op je kussen sprenkelt of in de kamer verdampt, zullen de muggen weg blijven. Dit geldt ook voor andere insecten zoals mieren, kakkerlakken en spinnen.

Pepermuntolie tegen reisziekte

Snel wagen- of zeeziek? Door een paar druppels pepermuntolie op de buik of polsen te masseren, een druppel op je tong te doen of te inhaleren, kun je reisziekte verminderen. Het misselijke en weeïge gevoel zal sterken worden verminderd of uitblijven.

Pepermuntolie zorgt voor een betere concentratie

Door de verfrissende geur van pepermuntolie, kan het zorgen voor een oppeppend gevoel. Dit kan goed van pas komen wanneer je geconcentreerd moet werken, studeren of auto rijden.

Pepermuntolie werkt verkoelend bij vermoeide voeten

Wanneer je een flink eind hebt gewandeld of verkeerde schoenen hebt gedragen, kun je last hebben van brandende of pijnlijke voeten. Je kunt deze pijn verlichten door een handdoek in koud water met vijf druppels pepermuntolie te dompelen. Wring de handdoek uit en wikkel je voeten erin. Laat deze ongeveer 20 minuten rusten en je kunt er weer tegen aan!

Pepermuntolie kan koortsverlagend werken

Tot slot kan pepermuntolie helpen bij koorts. Wanneer je de koorts wil verlagen, kun je het beste een druppel pepermuntolie onder je voeten smeren. Je lichaamstemperatuur zal hierdoor dalen. Bij kinderen is het belangrijk om de olie even te verdunnen met bijvoorbeeld kokosolie.